România va avea opt medaliaţi la Europenele de box pentru juniori

Costel Măzăreanu, alături de antrenorii săi

România va avea opt medaliaţi la Europenele de box pentru juniori, competiţie care se desfăşoară la Patinoarul Artificial din Galaţi, până pe 1 iunie.

După disputarea sferturilor de finală, opt dintre tricolori s-au calificat în semifinale şi au asigurate medaliile de bronz. La precedenta ediţie a competiției continentale, desfăşurată anul trecut în Rusia, România a obținut o singură medalie.

În galele de marţi, trei români au coborât din ring învingători: Cristinel Costel Măzăreanu (categoria 46 kg), Adrian Florin Preda (cat. 54 kg) și Eusebiu Iulian Tîrzoman (cat. 50 kg). Luni s-au calificat în semifinale: Mihaela Cristina Ciobanu (cat. 57 kg), Beatrice Melania Moldovan (cat. 70 kg) și Cosmin Daniel Hermeziu (cat. 70 kg). Acestora li se adaugă Elena Alexandru (cat. 80 kg) și Mariana Mărăcine (cat. +80 kg), medaliate din start, datorită numărului mic de participante la categoriile mari.

Miercuri este singura zi de pauză, competiția urmând să continue joi, cu semifinalele fetelor. Vineri sunt programate semifinalele băieților, iar sâmbătă vor avea loc finalele – de la ora 15.00 (fetele) și de la ora 18.00 (băieții).

La Europenele de la Galați, nu mai puțin de 28 de țări, dintre cele 35 participante, și-au asigurat cel puțin o medalie. Cei mai mulți boxeri calificați în semifinale îi au Rusia – 23, Ucraina – 13, Irlanda – 9 și România – 8.

Articolul precedentPatru cartiere din Galaţi nu vor avea apă în cursul zilei de miercuri
Articolul următorPeste 79 la sută dintre gălățenii care au votat au răspuns „Da” la referendum