Primăria municipiului Galați informează că, pentru buna desfășurare a evenimentului „Festivalul Iei la Dunărea de Jos”, în perioada vineri, 24 iunie 2022, ora 14.00, până duminică, 26 iunie 2022, ora 23.00, strada Domnească (tronsonul cuprins între str. Brăilei și str. Navelor) va fi destinată doar traficului pietonal.

Astfel, rămân valabile devierile de trasee stabilite anterior pentru mijloacele de transport în comun. Traseele de autobuz 10, 15, 24, 29 și 34 vor fi deviate de la Potcoava de Aur pe str. Prelungirea Traian – Bulevardul Marii Uniri – str. Portului, atât la tur cât și la retur, cu mențiunea că la retur se va asigura stația “Centru”.
Pe durata restricțiilor de circulație conducătorii autovehiculelor cu masa maxim autorizată mai mică de 3,5 t au la dispoziție următoarele rute alternative:
1. str. Portului – str. Navelor – str. Egalității – str. Fraternității – str. Domnească;
2. str. Brăilei – str. Traian – bulevardul Marea Unire – str. Portului.
Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier rugăm conducătorii auto să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită și să evite parcarea autovehiculelor în perioada menționată pe tronsonul de stradă destinat circulației pietonale.

„Festivalul Iei la Dunărea de Jos” este un eveniment organizat de Consiliul Județean Galați, prin intermediul Centrului Cultural ,,Dunărea de Jos”, în zona pietonală „Spicu” unde veți putea descoperi expoziții de cămăși tradiționale, șezători și ateliere de lucru, demonstrații meșteșugărești și momente artistice.

Vineri, 24 iunie, de la ora 11.00, ,,Festivalul Iei la Dunărea de Jos” debutează cu Târgul meșterilor populari, aflat la ediția a XX-a.

De asemenea, de la ora 19.00, gălățenii sunt așteptați la un spectacol susținut de Ansamblul folcloric ”Doina Covurluiului” împreună cu invitatul special, Adriana Ochișanu. Sâmbătă, 25 iunie, tot pe scena amplasată în zona Făntânii „Fata pe valuri”, va urca cunoscuta interpretă de muzică populară, Laura Lavric. 

Sursa: Realitatea de Galati