Oamenii au mutat refugiul căzut

Refugiul dintr-o stație de tramvai din zona IREG s-a prăbușit peste linii, sâmbătă seara, într-un incident care s-ar fi putut solda cu o tragedie.

Dacă, prin locul respectiv, ar fi trecut, în acel moment, un tramvai sau vreo persoană aflată în aşteptarea mijlocului de transport, cine ştie ce s-ar fi întâmplat.  Refugiul montat pentru protecţia călătorilor în staţie s-a prăbuşit ca din senin, căzând pe liniile de tramvai şi blocând circulaţia mijloacelor de transport.

Două tramvaie au aşteptat, pe linie, neputând trece. Şi nici măcar atunci nu au intervenit persoane abilitate, ci nişte cetăţeni cu spirit de iniţiativă. Aceştia au luat refugiul de pe şine, mutându-l la marginea trotuarului şi eliberând astfel calea de rulare.
Montarea refugiilor din staţii, începută din vara trecută, nu este nici acum complet finalizată. Încă mai sunt refugii abia montate, dar incomplete şi care, după cum se vede, nu doar că nu apără cetăţenii de intemperii, dar i-ar putea şi răni.

Primăria Galaţi, considerând un succes adăposturile similare amplasate în staţiile de autobuz, a ales să amplaseze refugii şi în staţiile de tramvai, cu aceleaşi specificaţii tehnice.
Furnizorul echipamentelor menite să îi protejeze pe călători în staţii este un SRL din Slatina, Metalgan Company, care s-a obligat să furnizeze şi să monteze între 60 şi 130 de refugii, contractul fiind în valoare totală de 1.206.422 de lei cu TVA.
Foto: GSG

Articolul precedentHocheiştii gălăţeni au început anul cu o victorie împotriva steliştilor
Articolul următorGalaţiul a ratat o finanţare nerambursabilă pentru 50 de autobuze noi