Ionel Duțan, un recidivist brăilean a fost condamnat pe 23 iulie la ani buni de închisoare.

Ionel Duțan (30 de ani) este un recidivist brăilean care pe 23 iulie a fost condamnat la 10 ani și 4 luni de închisoare pentru înșelăciune. În șase cazuri, a înșelat femei din Galați și Brăila deopotrivă, că persoane dragi lor au suferit un accident. „Doctorul Barbu” de la spitalul județean Brăila profita de naivitatea victimelor sale, cu vârste între 65 și 79 de ani, folosind metoda „Accidentul”. Totul s-a petrecut între iunie și noiembrie 2017. Decizia instanței nu este definitivă.

 
„Pentru a fi convingător, Duţan şi-a schimbat vocea şi s-a recomandat ca fiind de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, care i-a confirmat că fiul său a fost accidentat grav, necesitând o intervenţie chirurgicală la Bucureşti, dar că are nevoie de bani pentru a-l transporta. Persoana vătămată i-a confirmat că are în casă suma de 11.000 lei şi că o poate pune la dispoziţie, după care i-a precizat acestuia adresa unde locuieşte, pentru a veni să ridice banii”, se arată în rechizitoriu.

Pentru a fi convingător, Duţan şi-a schimbat vocea şi s-a recomandat ca fiind de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, care i-a confirmat că fiul său a fost accidentat grav, necesitând o intervenţie chirurgicală la Bucureşti, dar că are nevoie de bani pentru a-l transporta. Persoana vătămată i-a confirmat că are în casă suma de 11.000 lei şi că o poate pune la dispoziţie, după care i-a precizat acestuia adresa unde locuieşte, pentru a veni să ridice banii

Citeste mai mult: adev.ro/qe2i05

Articolul precedentUPU Galați are un nou spațiu tampon pentru primirea urgențelor
Articolul următorÎncă 22 de cazuri la Galați