Circa o sută de persoane, membri ai federaţiei sindicale Cartel Alfa, cadre didactice, siderurgiști, comercianți sau poliţişti, au manifestat luni, 22 februarie 2021, în faţa Prefecturii Galaţi nemulţumiţi de măsurile guvernanţilor de austeritate salarială, în situaţia în care şi acum este greu.

Protestul s-a deschis cu un mesaj de solidaritatea către minerii din Valea Jiului.

„Avem aproape o lună şi jumătate de când suntem în stradă, o să continuăm protestele, guvernanţii noştri nu dau nici un semn că ar vrea să aibă un dialog cu noi. Le transmit salutările noastre de la Galaţi, minerilor, colegii noştri de suferinţă, şi somăm Guvernul României să le rezolve problema cât mai repede, oamenii au muncit şi trebuie să îşi primească salariile“, a declarat Romică Gârneaţă, preşedinte Cartel Alfa Galaţi.

Protestatarii militează pentru un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxarea justă, aplicarea corectă a legislaţiei şi spun un «NU!» hotărât austerităţii impuse de guvern. 

Imagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentGalațiul se apropie de 20000 de cazuri de Covid -19 de la începutul pandemiei
Articolul următorUn bărbat din Drăgănești, aflat sub influență alcoolului, se plimba cu mașina prin Tecuci deși trebuia să fie în carantină