Aproximativ 100 de angajaţi ai societăţi de transport public Transurb, membri ai Sindicatului Şoferilor Liberi, au protestat, joi, timp de o oră, în faţa Prefecturii Galaţi.

Protestul a fost organizat pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la situaţia economico-financiară dezastruoasă în care se află societatea de transport public, care numai pe primele şapte luni ale anului 2021 a înregistrat pierderi de peste 5 milioane de lei, dar şi pentru că salariaţii nu au beneficiat de indexarea cu 140 de lei a salariului prevăzută în contractul colectiv de muncă.

Sindicaliştii, înzestraţi cu vuvuzele şi fluiere, au afişat bannere şi pancarde pe care era scris „Vrem condiţii de muncă decente!”, „Vrem respectarea contractului colectiv de muncă!”, „Vrem condiţii pentru asigurarea unui transport civilizat!”.

Considerăm că această situația a fost generată, pe de o parte de „subfinanțarea” societății de către autoritățile locale, prin decontarea unui preț pe kilometru sub cel real, iar pe de altă parte, de unele nereguli petrecute în managementul societății în ultimii ani. Numărul de autobuze insuficient, aprovizionarea cu piese de schimb deficitară, depășiri substanțiale la consumul de carburant fără o justificare clară, salariați fără valoare profesională în „posturile cheie”, decontări fictive în urma unor controale. La toate acestea se adaugă explozia prețurilor la energie, gaze, carburanți, alimente etc și viitorul incert pe care îl simt salariații, în timp ce salariile tarifare ale acestora trebuiau indexate cu rata inflației aferentă anului 2020, încă din luna ianuarie, clauză contractuală pentru care s-au făcut …doar promisiuni!”, au anunțat reprezentanții Sindicatului Șoferilor Liberi din Transurb Galați prin intermediul unui comunicat de presă.

Sursa: Realitatea de Galati