Prognoza pentru această iarnă – ce spun meteorologii. După aproape o săptămână cu vreme rece şi ninsori la munte, vremea s-a îmbunătăţit, în weekend.

Astăzi, temperatura va continua să crească în cea mai mare parte a ţării. Astfel vremea va fi deosebit de caldă pentru luna noiembrie, cu maxime ce se vor încadra între 17 şi 25 de grade. În capitală, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii noiembrie. Maxima va fi de 23-24 de grade. Cerul va fi temporar noros, iar spre seară va ploua slab.

De altfel, temperaturile vor fi peste norma din această perioadă, toată săptămâna.Vremea își va urma cursul firesc, temperaturile revenind, treptat, la normalul perioadei. Temperaturile nu vor scădea, însă, dramatic, în perioada următoare. Mai multe specii de pomi fructiferi au înflorit a doua oară în acest an, pe fondul căldurii neobişnuite după un octombrie cald și uscat. Ce surprize ne aduce iarna?

„În noiembrie, este posibil să se încheie cu temperaturi ușor peste normal și chiar primele zile ale lunii decembrie să arate așa. O iarnă în adevăratul sens al cuvântului vom avea, ca și în anii trecuți, din ianuarie încolo”, a declarat, la Realitatea Plus, în emisiunea „Săptămâna de vreme”, Florinela Georgescu, director Meteorologie Operaţională ANM.

„Normalul temperaturilor va însemna ca noaptea să avem și temperaturi negative, în luna decembrie să apară și temperaturi sub -10 grade, apar și primele episoare de ger, și categoric în zonele montane, la orice episod de răcire a vremii, trebuie să ne așteptăm ca precipitațiile să fie și sub formă de lapoviță și ninsoare”, a mai spus directorul Meteorologie Operaţională ANM, Florinela Georgescu.

Articolul precedentMarcaje rutiere în refacere pe mai multe drumuri judeţene
Articolul următorAngajări la Spitalul de Neurochirurgie – oportunități pentru medicii tineri