Profesorul gălăţean Silviu Măcuţă nu mai este secretar de stat

Profesorul gălăţean Silviu Măcuţă nu mai este secretar de stat, el fiind eliberat din funcţia pe care o ocupa la Ministerul Cercetării şi Inovării.

La trei săptămâni de când ALDE şi-a anunţat ieşirea de la guvernare, premierul Viorica Dăncilă i-a eliberat din funcţie pe majoritatea secretarilor de stat ai partidului. Conform hotărârilor publicate în Monitorul Oficial, trei dintre secretarii de stat ai ALDE, printre care şi Măcuţă, au fost eliberaţi din funcţie fără să solicite acest lucru. Alţi şase secretari de stat au fost eliberaţi din funcţie la cerere.

Prof. univ. dr. ing. Silviu Măcuţă, de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, a fost numit secretar de stat pe 10 iunie anul acesta. Deşi nu este membru de partid, Măcuţă s-a declarat simpatizant ALDE şi a beneficiat de sprijinul acestei formaţiuni.

Silviu Măcuţă are 64 de ani şi este conducător de doctorat în cadrul Facultăţii de Inginerie. A publicat 14 cursuri şi manuale universitare şi peste 125 de articole ştiinţifice. Este expert ARACIS, expert evaluator internaţional şi membru în mai multe comitete ştiinţifice internaţionale.

Articolul precedentSamsarii gălățeni de maşini second hand, urmăriți de Fiscul din Germania
Articolul următorA vrut să treacă graniţa fără permis de conducere corespunzător