Numeroase produse de Paşte expirate au fost depistate la vânzare în magazinele alimentare din Galaţi de comisarii de la Protecţia Consumatorilor.

Controalele Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi au vizat produsele alimentare specifice sărbătorilor pascale: carne, ouă, vopsea de ouă, ciocolată, cozonac, pască, chec, fursecuri şi vin. În acţiunile desfăşurate încă de la începutul lunii aprilie, comisarii CJPC au verificat 40 de operatori economici.

În urma controalelor, au fost aplicate 38 de sancţiuni, dintre care două avertismente şi 36 de amenzi contravenţionale, în valoare de 136.400 de lei. În acelaşi timp, au fost oprite de la vânzare produse expirate şi neconforme în valoare de 9.620 de lei.

Potrivit CJPC Galaţi, la un magazin din mediul rural se comercializau pulpe de pasăre congelate prezentând arsuri de congelare. Alţi şapte operatori economici vindeau diverse sortimente de carne congelată şi refrigerată pentru care nu s-a putut determina termenul de valabilitate. La un magazin alimentar se comercializau ouă de găină expirate.

În mediul rural, un operator economic a fost depistat vânzând vopsea de ouă expirată din anul 2016. Nu mai puţin de unsprezece magazine vindeau produse de patiserie cu data durabilităţii depăşită. În mai multe unităţi alimentare s-au găsit la comercializare produse de patiserie cu termenul de valabilitate şters sau modificat.

În şapte magazine, atât din mediul rural cât şi urban, se comercializau diverse sortimente de bomboane si figurine de ciocolată cu termen de valabilitate depăşit. De asemenea, un magazin vindea vin expirat, iar un altul – vin vrac fără niciun element de identificare.

Articolul precedent(UPDATE) Un elev olimpic din Galaţi a murit, după ce căzut de la etajul 4
Articolul următorHandbalistele de la CSM Galaţi, încă o înfrângere acasă