Nu trece ziua fără ca poliţiştii să nu prindă cel puţin câte un şofer care circulă cu autoturismul în mod ilegal. Uneori este vorba despre permis suspendat, alteori de inexistenţa acestui document. În alte cazuri, documentele maşinii nu sunt în ordine sau nu sunt respectate prevederile legale privind înmatricularea.  

Pe 14 iulie a.c., în jurul orei 16,45, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe D.N. 25, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 30 ani, din comuna Piscu.

Verificând documentele conducătorului auto, oamenii legii au constatat că acesta are suspendat dreptul de a conduce, până la data de 18 august 2018. Din acest motiv, i-au întocmit dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis.

Maşină radiată, permis inexistent

A doua zi, pe 15 iulie a.c., în jurul orei 10,15, polițiștii Biroului Rutier Tecuci au oprit în trafic, pe strada Cuza-Vodă din localitate, un autoturism. La volan era un tânăr de 27 ani, din comuna Valea Mărului.

Polițiștii au verificat documentele mașinii și pe ale conducătorului auto. Ei au aflat că vehiculul figura ca neînmatriculat, fiind radiat din 27.07.2017.
Tânărul aflat la volan nu poseda permis de conducere. În consecinţă, i-a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Neînmatricularea în termen naşte dosar penal

Pe 17 iulie a.c., în jurul orei 04,20, un echipaj al Secției 5 Poliție a oprit în trafic, pe strada Traian din municipiul Galaţi, un autoturism condus de un tânăr de 21 ani, din orașul Târgu Bujor.

Polițiștii au făcut verificări în bazele de date. Aceștia au constatat că numărul de înmatriculare provizoriu al autoturismului era valabil doar până la data de 12.07.2018.

Ca urmare, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autoturism neînmatriculat.

 

Articolul precedentMaşină de poliţie în misiune, spulberată de o şoferiţă brăileancă
Articolul următorDunărea, sufocată de gunoaie aduse de apă la Trecere Bac