Un șofer ucrainean a fost prins de polițiștii de frontieră când încerca să intre în țară cu un autoturism cu cartea verde de Ucraina, falsificată. 

Recent, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier – I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat, pentru  a intra în ţară, cetăţeanul ucrainean O.S., în vârstă de 52 de ani.  Bărbatul conducea un autoturism marca Honda Civic, înmatriculat în Polonia.

Asigurare internațională eliberată de o societate de profil

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat şi o asigurare internaţională tip “carte verde”, eliberată de o societate de profil din Ucraina. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că poliţa de asigurare nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale uneia autentice, aceasta fiind falsă.
Totodată, oamenii legii au mai constatat că pentru autoturismul în cauză nu a fost emisă o poliţă de asigurare tip “carte verde” de societatea menţionată pe document. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că aceasta nu ar fi fost autentică.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Articolul precedentMărirea taxelor și impozitelor locale, în dezbatere publică lansată de Primărie
Articolul următorDoi tineri, găsiți de polițiști după ce fuseseră acuzați că au tâlhărit un copil