În noaptea de 27 spre 28 iunie, la orele 00,40, un bărbat din comuna Smârdan, județul Galați, a fost depistat în flagrant în timp ce conducea un autoturism pe drumul comunal, fără a deține permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul “Sf. Andrei” Galați pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Potrivit poliţiştilor, în urma cercetărilor, a reieşit că proprietarul de drept al autoturismului i l-a pus la dispoziţie celui surprins în flagrant, deşi cunoştea circumstanțele mai sus menționate.

În cauză, a fost întocmit dosar penal atât în ceea ce-l priveşte pe şţoferul de ocazie, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ,, conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, dar şi proprietarului autoturismului implicat, pentru infracţiunea de ”încredinţare a unui vehicul unei persoane care nu deţine permis de conducere”. Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Postului de Poliție Smîrdan.

Articolul precedentAccident grav, cu doi decedați, în județul Brăila
Articolul următorBeat la volan, transporta ţigări de contrabandă