Primul tramvai, din seria celor opt achiziționate cu fonduri europene de către municipalitate, a ajuns marți la Galați şi a fost inaugurat de primarul Ionuţ Pucheanu.

„Este primul tramvai nou din ultimii 40 de ani care a sosit la Galați. Din prima clipă am susținut că gălățenii merită să circule doar cu mijloace de transport noi și moderne care să ofere confort și siguranță. Este primul tramvai din seria celor opt care vor veni etapizat până la sfârșitul lunii noiembrie”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Cele opt tramvaie moderne sunt produse de către societatea ASTRA VAGOANE CĂLĂTORI S.A., după ce municipalitatea a obținut fonduri europene în acest scop, iar valoarea contractului de achiziție este de 44.680.000 de lei, fără TVA.

Noile tramvaie au o capacitate de 114 de pasageri, dintre care minimum 30 pe scaune, un consum de energie scăzut și grad înalt de fiabilitate. De asemenea, dispun de podea joasă cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, precum și de un sistem pentru anunțuri vocale exterioare pentru persoanele cu deficiențe de vedere. De asemenea, mijloacele de transportsunt prevăzute cu instalație de aer condiționat pentru pasageri și vatman, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio-video, instalație pentru sistemul de ticketing, sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât și în exterior. Tramvaiele sunt concepute cu sisteme de siguranță care să nu permită plecarea din stații cu ușile deschise, dar și cu echipament pentru comanda automată a schimbării macazelor.

Lungimea unui tramvai este de 19 de metri, iar lățimea de 2,4 metri. Tramvaiele vor intra în circulație după parcurgerea procedurilor tehnice, iar primul în următoarele 20 de zile, după efectuarea probelor.

ImagineImagine

 

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentVremea 25 august – Cod galben de vreme severă – Harta unde lovesc fenomenele extreme
Articolul următor849 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2