Primul ordin de protecţie emis de poliţiştii din Galaţi

Primul ordin de protecţie emis de poliţiştii din Galaţi îi impune restricţii unui tânăr din Bereşti care şi-a bătut tatăl.

Pe 6 ianuarie 2019, poliţiştii din comuna Cavadineşti au fost sesizaţi, printr-un apel de urgenţă 112, despre producerea unui incident între doi bărbaţi din oraşul Bereşti, tată şi fiu. În urma verificărilor efectuate, a rezultat că, pe fondul unui conflict izbucnit spontan, un bărbat de 35 ani şi-a lovit tatăl, în vârstă de 60 ani. Victima a primit îngrijiri medicale de la un echipaj al ambulanţei, dar a refuzat transportarea la spital.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie. Totodată, oamenii legii au emis un ordin de protecţie provizoriu – primul de acest fel emis în judeţul Galaţi. Actul prevede că agresorul este obligat să părăsească temporar locuinţa comună şi trebuie să păstreze o distanţă de cel puţin 300 de metri faţă de victimă.

Din 28 decembrie 2018, poliţistii au dreptul de a emite astfel de ordine de protecţie, în cazul persoanelor agresate în familie. În cele zece zile scurse, în întreaga ţară, oamenii legii au intervenit în 150 de cazuri de violenţă domestică. Cele mai multe ordine de protecție provizorii au fost date în Bucureşti și Braşov – câte 18, Vâlcea – 16, Brăila – 13 şi Sibiu – 10.

Articolul precedentVoleibalistele şi-au reluat pregătirile pentru returul campionatului
Articolul următorS-a urcat la volan după ce băuse și a rănit un alt șofer