Consiliul Superior al Magistraturii a dat, joi, aviz negativ proiectului care prevede desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție, demonstrând, astfel, că luptă împotriva politizării Justiției. Aurelian Bădulescu este primul social-democrat care reacționează în acest caz și salută decizia CSM de a menține în funcțiune Secția.

Cei care-și doresc controlul asupra Justiției au primit o lovitură serioasă, notează Aurelian Bădulescu, într-o postare pe Facebook. Asta după ce Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz negativ pe proiectul de desființare a Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Au fost înregistrate 11 voturi „împotriva” desființării și 8 voturi „pentru” desființare.

Judecătoarele Lia Savonea și Gabriela Baltag l-au acuzat pe ministrul Justiției, Stelian Ion, că vrea să subordoneze politic justiția. „Luați mâna de pe noi, domnule ministru, și luați mâna de pe SIIJ”, a spus Baltag. 

În postarea sa, Aurelian Bădulescu subliniază că justiția nu se face nici în presă, nici la televizor. „Justiția nu este despre cine strigă mai tare, Justiția are la bază legea”, atrage atenția social-democratul.

„Cei care până acum au strigat că vor Justiție independentă acum vor să o subjuge. CSM nu este o instituție politică, este formată din profesioniști iar ministrul Justiției, care este numit politic, trebuie să accepte punctul de vedere al specialiștilor”, mai notează, ferm, Bădulescu. 

Articolul precedentSporting Liești egal în amicalul cu Sporting Juniorul Vaslui
Articolul următorPietre susceptibile a fi din chihlimbar descoperite în P.T.F. Galați rutie