Primăria municipiului Galați informează că au fost amenajate primele 10 puncte moderne de colectare a deșeurilor, prevăzute cu sisteme de supraveghere video, în total urmând să fie amplasate în cartiere 150 de astfel de puncte cu module pentru colectare selectivă.

Primele zece puncte au fost amenajate în cartierul Micro 18 (zona blocurilor A5, B10, C10, E4 și G6), în Micro 20 (zona „Doi cocoși”) și Țiglina 1 (zona ITM, Orașelul Copiilor, Str. Saturn – unul în apropierea benzinăriei și unul în apropierea pieței).

Punctele de colectare a deșeurilor dispun de module, care pot fi acționate la pedală, pentru colectarea selectivă (gunoi menajer, hârtie, carton, plastic, metal și sticlă). Mai mult, aceste puncte au sisteme moderne de monitorizare video, alimentate de panouri fotovoltaice, fiind totodată racordate la sistemul de canalizare.

Primăria municipiului Galați a încheiat un acord cadru, valabil 24 de luni, în valoare de 4,9 milioane de lei fără TVA, privind achiziția și montajul a 150 de puncte moderne pentru colectarea selectivă a deșeurilor, contractul fiind semnat cu firma „Pop Industry”. Primele zece puncte au fost amenajate în cadrul unui contract subsecvent în valoare de 328.000 lei fără TVA.

Imagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentFocar de COVID la secția de Ortopedie
Articolul următorIncendiu la o casă de pe strada Crișana