Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul lui Andone Ion, actualul primar al orașului Târgu Bujor, județul Galați și fost viceprimar al orașului Târgu Bujor.

Astfel, potrivit ANI, Andone Ion „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 august – 28 septembrie 2020 întrucât a participat la alegerile locale din 2020 în calitate de candidat pentru funcția de consilier local, fără a-și suspenda raportul de serviciu din funcția publică deținută în cadrul Primăriei Orașului Târgu Bujor, pe durata campaniei electorale și până în ziua ulterioară alegerilor. Totodată, Andone Ion s-a aflat în incompatibilitate și în perioada 29 septembrie – 02 noiembrie 2020 întrucât, după ce a fost ales în funcția de consilier local, a continuat să exercite funcția publică deținută în cadrul Primăriei Orașului Târgu Bujor timp de încă 35 zile, deși raportul său de serviciu era suspendat de drept”.

Primarul orașului Târgu Bujor a încălcat astfel prevederile art. 97, alin. (2), lit. a) și b) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 514, alin. (1), lit. h) și art. 513, alin. (1), lit. b) din O.U.G. nr. 57/2019:
– art. 97, alin. (2), lit. a) și b) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia «(2) Raportul de serviciu al funcționarului public se suspendă: a) pe durata campaniei electorale, până în ziua ulterioară alegerilor, dacă nu este ales; b) până la încetarea funcției eligibile sau a funcției de demnitate publică, în cazul în care funcționarul public a fost ales sau numit»;
– art. 514, alin. (1), lit. h) din O.U.G. nr. 57/2019, potrivit căruia «Suspendarea raportului de serviciu la inițiativa funcționarului public. (1) Raportul de serviciu se suspendă la inițiativa funcționarului public în următoarele situații: h) pentru participare la campania electorală, pe durata campaniei electorale și până în ziua ulterioară alegerilor”.

Andone Ion a câştigat alegerile locale parţiale din iulie 2021, pentru Primăria oraşului Târgu Bujor, cu 1.922 de voturi, reprezentând 64,38% dintre sufragiile electoratului, iar în perioada când a fost declarat în incompatibilitate de ANI acesta deținea și funcția de referent în cadrul Primăriei Tg. Bujor.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentCodrin Ștefănescu: „Vine potopul peste noi. Inflația va ajunge la 20% iar ROBOR va sări de 10%”
Articolul următorInvestiție de mediu la Valea Mărului