Primăria aşteaptă cereri de la familiile gălăţene aflate în dificultate pentru ajutoare de urgenţă în vederea achiziţionării lemnelor de foc.

Cetăţenii pot depune, până pe 9 noiembrie 2018, aceste cereri. Solicitările, însoţite de actele de identitate şi acte doveditoare ale veniturilor realizate se depun la Serviciului Public de Asistenţă Socială, situat pe strada Fraternităţii nr.1, de luni până joi, orele 8,30 – 12,00, 13,00 – 15,00 şi vineri orele 8,30 – 12,00.

Condiţii de acordare

Conform Primăriei, acest ajutor se acordă persoanelor sau familiilor cu un venit mediu net lunar sub nivelul salariului minim pe economie/lună/membru de familie (1.900 lei), care nu pot beneficia de prevederile Legii privind venitul minim garantat şi care în urma efectuării anchetei sociale se pot încadra într-una dintre următoarele situaţiile prioritare.

Primii vizaţi sunt pensionarii singuri sau familii de pensionari fără aparţinători legali sau cu susţinători legali dar care se află în imposibilitatea de a susţine financiar cheltuielile de achiziţionare a combustibililor necesari încălzirii locuinţei acestora, în perioada de iarnă. Prioritare sunt şi familiile ale căror membri se confruntă cu probleme grave de sănătate, care reprezintă cazuri sociale ce necesită acordarea unui ajutor de urgenţă. Sunt vizate şi persoanele cu handicap gradul I, II, III, dar şi situaţii sociale deosebite, constatate în urma efectuării anchetei sociale.
Fiecare familie sau persoană singură aflată în dificultate, care se încadrează în criteriile stabilite de Primărie, primeşte câte doi metri cubi de lemne de foc, care vor fi transportate, gratuit, la domiciliu. În depozitul Primăriei există 1.050 metri cubi de lemne de foc rezultate din deşeuri şi tăieri.

Articolul precedentSiretul ameninţă linia ferată Galaţi Tecuci. Investiţii de peste 7 milioane de lei pentru consolidarea malului
Articolul următorBăut la volan, a lovit un copil și a fugit de la locul faptei