Primăria cere ajutorul gălăţenilor pentru distrugerea ambroziei

Primăria cere ajutorul gălăţenilor pentru distrugerea ambroziei care creşte necontrolat prin oraş şi poate provoca alergii severe.

Potrivit municipalităţii, echipe ale SC Gospodărire Urbană SRL au programate, la acest sfârşit de săptămână, acţiuni de cosire a plantelor de ambrozie. Acţiunile se desfăşoară în zona stadionului „Nicolae Rainea” („Dunărea”) și în apropierea Colegiului Național „Al. I. Cuza”. Ulterior, la începutul săptămânii viitoare, se vor erbicida zonele respective, unde s-a semnalat apariţia celor mai multe plante de ambrozie.

Pe de altă parte, în scopul distrugerii ambroziei, cetățenii pot anunţa Primăria Galați cu privire la locurile unde constată apariția plantei. Sesizările se pot face la Registratura sediului din str. Domnească nr. 54 sau pe e-mailul [email protected].

Ambrozia creşte pe marginea drumurilor sau pe terenurile lăsate în paragină şi este o buruiană invazivă al cărei polen provoacă alergii severe, în perioada iulie – septembrie. Conform legislației, agenții economici și instituțiile care nu iau măsuri pentru eradicarea ambroziei riscă amenzi cuprinse între 5.000 și 20.000 de lei, în timp ce persoanele fizice pot fi amendate cu sume între 750 și 5.000 de lei.

Articolul precedentPrimul caz de infecţie cu virusul West Nile în acest sezon, la Galaţi
Articolul următorEchipa de volei feminin CSU Belor Galaţi a realizat trei noi transferuri