Primăria a scos  la licitaţie un contract de peste 3,3 milioane de euro pentru lucrările suplimentare necesare modernizării Centurii.

Poate cel mai important proiect edilitar din ultimele trei decenii, proiectarea şi execuţia lucrărilor de extindere şi modernizare a variantei ocolitoare a municipiului Galaţi, este în valoare de peste 25,5 milioane de euro.  Consiliul Judeţean evaluează ofertele pentru realizarea proiectului principal

Între timp, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), se aşteaptă, până pe 21 ianuarie 2019, oferte pentru lucrările suplimentare.

Ce se cere

Este vorba despre lucrări pe care Primăria şi le-a asumat şi care vizează, în principal, strada Nicolae Mantu: reabilitarea tronsonului cuprins între arterele 9 Mai – Milcov – Drumul Viilor, reabilitarea trotuarelor existente şi a spaţiilor verzi adiacente carosabilului, realizarea de trotuare noi pe partea de vest, a unei parcări în zona de est, amenajarea unei piste pentru biciclişti şi a rampelor pentru persoanele cu dizabilităţi.

Potrivit caietului de sarcini, se mai doreşte reabilitarea reţelei de apă din zona Drumului de Centură, a unei canalizaţii de preluare a apelor pluviale de pe zona de vest a drumului, reabilitarea canalului colector a apelor pluviale din zona Km 2+705 pe o lungime de 267 de metri şi a unui podeţ din rame prefabricate pentru accesul riveranilor.

Mai sunt prevăzute reabilitarea instalaţiei de iluminat prin înlocuirea stâlpilor din beton cu stâlpi din metal şi înlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri tip LED, dar şi coborârea în subteran a instalaţiei aeriene electrice şi de comunicaţii.

Condiţie pentru realizarea lucrărilor

Lucrările nu sunt eligibile conform grilelor de accesare a fondurilor europene, astfel că licitaţia se desfăşoară sub incidenţa clauzei suspensive: „Toate aceste obiective vor fi realizate de Primăria municipiului Galaţi numai în condiţiile în care Consiliul Judeţului Galaţi semnează contractul de achiziţie publică pentru obiectivul „Extindere şi modernizare varianta ocolitoare municipiului Galaţi (proiectare şi execuţie)”, se precizează în SEAP.

Valoarea totală estimată a contractului este de 15,6 milioane de lei cu TVA, aproximativ 3,3 milioane de euro, iar criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate – preţ.

Termenul de realizare a contractului este de minimum 22 şi maxim 27 de luni.

Articolul precedentTecucenii au doar artificii astă-seară, în loc de concert s-a renovat Pediatria
Articolul următorPe drumurile Galaţiului circulă aproape 200.000 de maşini