În perioada 9-10 august, începând cu orele 08:00, Administrația Piețelor Agroalimentare Galați va fi gazda unui eveniment inedit de prezentare și promovare a produselor cu indicație georgrafică din Regiunea Sud-Est, din cadrul proiectului “Black Sea Basin Geographical Indications Network”. 

În cadrul evenimentului, sunteți invitați să descoperiți fabuloasa lume culinară din Sud-Estul României:

Salată cu icre de știucă de Tulcea – cel mai popular și reprezentativ fel de mâncare al Deltei Dunării, apreciat de turiști și consumat frecvent de localnici;

Scrumbie afumată de Dunăre – un produs unic, dintr-un pește care se găsește numai în Marea Neagră, cu o metodă de preparare de peste 100 de ani vechime.

Plăcinta dobrogeană – plăcinta dobrogeană autentică se fabrică numai în arealul geografic delimitat de județele Tulcea și Constanța. Se face cu multe ouă, foile sunt ușor încrețite sau rulate, după cum s-a transmis rețeta din vechime.

Brânză de capră din Stejaru – în Dobrogea de Nord, la aproape 90 kilometri de Constanța și la aproximativ 60 kilometri de Tulcea, se află satul Stejaru, locul în care trăiește o comunitate de aromâni, cei mai multi păstori de oi și capre.

Vinuri – specialiştii descriu vinurile Dobrogei ca fiind de nobleţe, fiind din soiurile Pinot Gris, Chardonnay, Muşcat Ottonel, Sauvignon, Merlot, Riesling, Cabernet Sauvignon, Pinor Noir, Fetească Albă şi Neagră etc.

Așadar, timp de două zile sunteți așteptați. în Piața Centrală din Galați, la o experiență de neuitat, descoperind tradiții românești.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentBacul militar trimis la Galați s-a stricat
Articolul următorA murit celebra actriță și cântăreață Olivia Newton John. Avea 73 de ani și suferea de o boală cumplită