Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești efectuează cercetări cu privire la un bărbat care conducea un ansamblu de vehicule, deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul.

În data de 29 martie a.c., în jurul orei 14.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice în zona de competenţă,  un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești – I.T.P.F. Iași, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe DN 24D, pe raza localităţii Băleni – județul Galați, a efectuat semnalele regulamentare de oprire pentru un microbuz ce tracta o rulotă, ambele înmatriculate în România, condus de un bărbat, cetățean român, în vârstă de 33 de ani.

Cu ocazia efectuării controlului, conducătorul auto a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile din România, valabil pentru categoriile AM, B1, B, dar nu și pentru categoria BE, necesară conducerii ansamblului rutier respectiv.

Persoana în cauză nu s-a informat în mod corect și complet în prealabil și a crezut că are drept de a conduce ansambluri rutiere de acest gen, doar cu categoria B. 

În cauză polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană cu permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Imagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentFinanțare proiecte prin PNRR în valoare de 26,8 milioane de euro ce vizează modernizarea a 17 blocuri din diferite cartiere ale municipiului Galați
Articolul următorErbicide în valoare de 160.342 de lei furate dintr-un depozit de doi bărbați din comuna Piscu, județul Galați