Poliţia Locală Galaţi a continuat și în luna octombrie activităţile de verificare a respectării măsurilor instituite pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, desfăşurând totodată activităţi de ordine publică şi siguranţă rutieră în zona centrelor de vaccinare din municipiul Galaţi, ce au fost repartizate spre monitorizare Poliţiei Locale, încă de la debutul campaniei naţionale de vaccinare a populaţiei.

Pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, în luna octombrie 2021 Secţiile nr. 1-5 Poliţie Locală au aplicat un număr de 435 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 51.200 lei.
Totodată, poliţiştii locali au efectuat verificări în peste 3.300 mijloace de transport în comun, fiind sancţionaţi contravenţional 55 călători. Cei în cauză au fost identificaţi că nu purtau mască de protecţie individuală în mijloacele de transport în comun, valoarea totală a sancţiunilor aplicate fiind de 5.250 lei. Alţi 100 de călători au fost avertizaţi verbal. Tot în luna octombrie, poliţiştii locali au verificat un număr de 990 de persoane aflate în izolare.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale, au continuat verificările la operatorii economici ce desfăşoară activităţi comerciale pe raza municipiului Galaţi. Au fost întreprinse controale la un număr de 19 societăţi comerciale şi 112 persoane fizice. De asemenea s-a derulat o acţiune la conducătorii auto care efectuează transport în regim de taxi, vizând respectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 (existenţa foliei despărţitoare şi portul măştii de protecţie). În acest caz au fost aplicate 52 de sancţiuni contravenţionale, informează Poliţia Locală Galaţi.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentNumele noului premier ar putea fi anunțat astăzi – Ședință de urgență a liderilor PNL, PSD și UDMR
Articolul următorUrmărit internațional, reținut în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea