Poliţiştii locali din cadrul Serviciul de Protecţie a Mediului au efectuat mai multe verificări la centre de colectare a fierului vechi şi le-au închis.

Au fost verificaţi 168 de operatori economici.

În urma controalelor, poliţiştii locali au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, în sumă totală de 100.000 lei. Toţi cei 15 agenţi economici amendaţi s-au ales şi cu activitatea suspendată până la obţinerea autorizaţiei de mediu şi intrarea în legalitate.

În conformitate cu prevederile autorizaţiei de mediu, se interzice achiziţionarea de la persoane fizice/juridice, de elemente/piese/componente metalice/nemetalice (capace de canalizare, indicatoare rutiere, parazăpezi, balustrade, etc), pentru care nu se poate face dovada provenienţei.

Totodată agenţii economici nu trebuie să pună în pericol resursele de apă, aer, sol, floră şi faună. Nu trebuie să polueze fonic şi să deranjeze prin mirosuri. Nu au voie să modifice sau să strice peisajul sau mediul în care se află. Trebuie să deţină autorizaţie de mediu.

Firmele au obligaţia să nu amestece deşeurile, efectuând colectarea separată (hârtie, metal, plastic, sticlă); să evite formarea de stocuri de deşeuri care ar putea genera fenomene de poluare.
În timpul controalelor, poliţiştii locali aplică prevederile mai multor acte normative.

De asemenea, timp de o lună de zile, poliţiştii locali din cadrul Serviciul de Protecţie a Mediului au verificat peste 100 de operatori economici, în cadrul Planului de măsuri privind modul de gestionare a deşeurilor generate de către societăţile comerciale, care au ca obiect de activitate „alimentaţia publică”.
În cadrul acestor acţiuni de control, pentru neîncheierea contractelor privind ridicarea deşeurilor municipale şi celor reciclabile (hârtie şi carton, plastic şi metal) cu un operator economic autorizat, în conformitate cu prevederile HCL 124/2016 art. 119 lit. i, au fost aplicate un număr de cinci sancţiuni contravenţionale, în sumă totală de 3.000 de lei.

Articolul precedentGoogle o omagiază astăzi pe Eliza Leonida Zamfirescu, iar la Galaţi strada care îi poartă numele e tot neterminată
Articolul următorGrav accident de circulație pe Drumul Național 24D, între Cuca și Băleni. Un om a murit