Poliţiştii locali au controlat firmele de pe Brăilei şi din două pieţe. Au participat angajaţi din Serviciul Control Activităţi Comerciale şi de la Biroul de Evidenţă a Persoanelor.

Agenţii economici au fost verificaţi dacă deţin autorizaţiile necesare funcţionării legale.

În urma acestor acţiuni, oamenii legii au verificat un număr de 582 de operatori economici şi au aplicat 232 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 158.600 de lei.

Amenzile au fost date pentru lipsa autorizaţiilor de funcţionare prevăzute de lege (conform prevederilor HCL 260/2018) şi comerţ în zone neautorizate (Legea 12/1990).

Într-o situaţie, din cauza neregulilor constatate, poliţiştii locali au luat, conform prevederilor OG 99/2000, decizia de a suspenda activitatea unui operator economic.

Agenţi economici amendaţi anul trecut erau acum în legalitate

Din totalul numărului de agenţi economici verificaţi, 249 deţineau „Acordul privind exercitarea activităţii de comercializare în zone publice” şi/sau „Autorizaţia pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică”. În cazul a 103 operatori economici s-a constatat că nu erau necesare autorizaţii din partea autorităţilor publice locale.
Interesant este că, în urma unei acţiuni similare din 2018, jumătate din cei 249 de agenţi economici care acum sunt autorizaţi legal, au fost, la data respectivă, sancţionaţi.

Au fost controlaţi şi agenţii economici din două pieţe

În cele două luni de controale, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale au verificat agenţii economici şi persoanele fizice care vând în Piaţa Micro 17 şi Piaţa Micro 39.
În urma controalelor din cele două pieţe, pentru comerţ în zone neautorizate/lipsă acte de provenienţă, desfăşurarea activităţilor de comerţ fără a deţine „Acordul privind exercitarea activităţii de comercializare în zone publice” şi/sau „Autorizaţia pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică” şi lipsa autorizaţiilor de funcţionare prevăzute de lege, poliţiştii au dat amenzi.

S-au aplicat 22 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de 17.000 de lei, fiind confiscate şi bunuri în valoare de peste 1.400 de lei.

Articolul precedentElevii vor putea călători cu abonamentele vechi până îşi iau unele noi
Articolul următorDepistat la volan de poliţiştii de frontieră fără permis de conducere