Polițiștii gălățeni au confiscat mii de petarde și artificii comercializate ilegal

Polițiștii gălățeni de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au confiscat mii de petarde și artificii pentru care comercianţii nu aveau documente de provenienţă.

Oamenii legii au depistat, duminică dimineață, pe strada Dornei din municipiul Galați, doi tineri care intenționau să comercializeze mai multe articole pirotehnice pentru care nu posedau documente de proveniență. Cei doi, cu vârste de 21 și 22 ani, ambii din Galaţi, aveau într-un autoturism 1.116 petarde, 28 baterii de artificii și 20 bucăți emițător de sunet.

Tot duminică a fost depistat, în parcarea stadionului „Dunărea”, un tânăr de 26 ani, din municipiul Brăila, asupra căruia au fost găsite: 5 baterii de artificii, 10 candele romane și 100 bucăți artificii de brad. Nici brăileanul nu a putut prezenta documente de proveniență și autorizație de comercializare pentru respectivele articole pirotehnice.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept.

Articolul precedentÎnchis la Paşapoarte pe 31 decembrie, dar deschis la Restituiri permise
Articolul următor30 de litri de alcool, confiscați de polițiștii de frontieră în Port Bazinul Nou