Poliţiştii de frontieră de la Oancea au prins un cetăţean turc care a prezentat la controlul vamal un permis de conducere moldovenesc, actul dovedindu-se fals.

Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea la volanul unui autoturism marca Volkswagen. La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, bărbatul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, poliţiştii au efectuat verificări suplimentare. Rezultatul cercetărilor a fost că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. În acelaşi timp, cetăţeanul turc nu figura în bazele de date ca fiind posesor de permis de conducere valabil.

Turcul este acum cercetat de poliţiştii de frontieră gălăţeni, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Articolul precedentCăruţă distrusă şi căruţaş rănit, după ciocnirea cu o autoutilitară
Articolul următor274 de elevi gălățeni au luat bacalaureatul în sesiunea de toamnă