În perioada 16 – 26 februarie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați au organizat și desfășurat o acțiune preventiv-reactivă, care a vizat creșterea gradului de siguranță publică în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, combaterea absenteismului școlar, precum și  verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID – 19.

Astfel, cu ocazia activităților la care au participat și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Galați, Poliției Municipiului Tecuci și Secției 1 Poliție Rurală Galați, dar și reprezentanți ai Direcției Sănătate Publică și Inspectoratului Școlar Județean Galați, au fost verificate și controlate 53 de unități de învățământ preuniversitar, din mediul urban, și 13 din mediul rural.

Verificările efectuate au urmărit, în principal, următoarele aspecte:

  • depistarea elevilor care absentează în mod nejustificat de la orele de curs;
  • depistarea persoanelor care nu își justifică prezența în zona adiacentă unităților de învățământ;
  • păstrarea distanței sociale;
  • existența dezinfectantului la intrarea în unitatea de învățământ;
  • purtarea măștii în mod corespunzător;
  • existența coșurilor cu clapetă, pentru colectarea măștilor utilizate.

Activități similare de verificare și control vor fi desfășurate de polițiștii Biroului Siguranță Școlară și în perioada următoare, principalul obiectiv al acestora reprezentându-l siguranța elevilor.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentGălățean de 23 de ani arestat preventiv pentru introducere în ţară de droguri de mare risc
Articolul următorElena Udrea la „Culisele Statului Paralel”, despre condamnarea de 8 ani: Ilegal, inimaginabil, imoral, inuman