Poliţiştii au dat peste 300 de amenzi în mai puţin de două ore. Ieri, în cadrul acțiunii T.I.S.P.O.L. – SEATBELT, au avut loc verificări privind folosirea centurii de siguranță.

Acțiunea, la care au participat mai multe echipaje ale Poliției Rutiere, s-a desfășurat pe raza municipiului Galați, în intervalul orar 09,30 – 11,00.

Poliţiştii au constatat că gălăţenii nu respectă legea. 323 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate. Cele mai multe, 194, s-au dat pentru nepurtarea centurii de siguranță. Alte 76 au fost aplicate pentru traversare neregulamentară, 19 pentru lipsa documentelor. 11 persoane au fost amendate pentru folosirea necorespunzătoare a telefonului mobil.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 73.310 lei. Cinci şoferi şi-au pierdut permisele de conducere, trei pentru că nu au acordat prioritate altor vehicule, unul pentru că a trecut pe roşu, iar altul pentru că a depăşit neregulamentar.

De asemenea, trei certificate de înmatriculare au fost retrase pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice. 

Acțiunea SEATBELT a demarat la data de 11 martie a.c. și se desfășoară în toate statele Uniunii Europene. Pe raza judeţului Galaţi, verificările continuă zilele acestea.  

Articolul precedentHocheiştii braşoveni şi-au luat revanşa, chiar pe patinoarul „Dunărea”
Articolul următorŞi-a cumpărat permis de conducere fals şi s-a ales cu dosar penal