Podul hobanat al Drumului de Centură începe să prindă formă. Până acum s-au realizat sute de foraje, s-au folosit sute de tone de fier şi s-au turnat mii de metri cubi de beton.

Au fost finalizate cele două structuri din beton unde se va realiza racordul cu terasamentul. Pentru realizarea fundației celor două structuri de sprijin ale podului s-au forat aproape 40 de piloţi, la o adâncime de 26 de metri. Constructorul a finalizat şi pila intermediară a podului. Vorbim despre elemente care fac parte din structura de rezistență. De asemenea, fundaţia pilonului central este şi ea finalizată. Următoarea etapă înseamnă ridicarea pilonului central la o înălţime de 62 de metri de la nivelul solului„, a declarat, pe pagina de socializare, Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Investiția CJ, în valoare de circa 30 de milioane de euro, pentru modernizarea și lărgirea „centurii mici” a Galațiului este finanțată cu fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

Sursa: Realitatea de Galati