Peste jumătate din maşinile gălăţenilor, neconforme potrivit RAR. 64 dintre maşinile controlate prezentau pericol iminent de accident. 

În prima jumătate a lui 2019, inspectorii RAR au controlat 576 de vehicule aflate în trafic. Specialiştii au apreciat, la prirma vedere, că maşinile aveau defecţiuni care ar fi putut pune în pericol siguranţa rutieră.

În mare parte, potrivit verificărilor, bănuielile erau întemeiate. Peste jumătate nu erau conforme cu standardele, iar peste zece la sută prezentau pericol iminent de accident. 
„67,88 la sută dintre vehiculele verificate în judeţul Galaţi au fost declarate ca neconforme, iar 64 de mașini prezentau pericol iminent de accident. 1,39 la sută dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică, având ITP fals, expirat sau anulat”, se precizează într-un comunicat al Registrului Auto Român.

Poliţiştii rutieri au aplicat 46 de amenzi contravenționale. 243 de certificate de înmatriculare au fost retrase și 42 de permise de conducere, reţinute. Certificatele de înmatriculare retrase pot fi redobândite numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanța RAR.

Articolul precedentScandal între un ambulanţier şi un cetăţean, după un apel la 112
Articolul următorIncendiu puternic noaptea trecută, la o gospodărie din Matca