Peste 50 de persoane au fost salvate de pe munte în ultimele 24 de ore, aproape jumătate dintre ele ajungând la spital pentru îngrijiri medicale, informează Salvamont România.

”În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 51 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, a anunţat, joi dimineaţă, Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont, într-o postare pe Facebook

Potrivit sursei citate, cele mai multe apeluri, 9, au fost pentru Salvamont Lupeni.

Alte apeluri primite de salvamontişti au fost date: 7 apeluri pentru Salvamont Voineasa, 6 apeluri pentru Salvamont Maramureş, 5 apeluri pentru Salvamont Predeal,  5 apeluri pentru Salvamont Harghita,4 apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov, 4 apeluri pentru Salvamont Gorj, 3 apeluri pentru Salvamont Sibiu, 2 apeluri pentru Salvamont Borşa, 2 apeluri pentru Salvamont Caraş Severin-Muntele Mic,2 apeluri pentru Salvamont Mureş, 1 apel pentru Judeţul Argeş, 1 apel pentru Judeţul Bihor.

În cazul acestor intervenţii au fost salvate 53 de persoane. Dintre acestea, 24 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital.

Au fost primite şi 47 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile.

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorAlexandra Păcuraru: „Voi merge din ianuarie printre oameni, pregătesc un platou mobil”