Peste 400 de locuri la buget au rămas neocupate la Universitatea „Dunărea de Jos”, după prima etapă de admitere, în condiţiile în care principala instituţie de învăţământ superior din Galaţi a scos la concurs, pentru sesiunea din iulie, 1.661 de locuri fără taxă.

Cele 409 locuri disponibile pentru admiterea din toamnă sunt repartizate la aproape toate facultăţile, doar trei dintre acestea, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, reuşind să-şi atragă toţi studenţii de care au nevoie.

În acest bilanţ nu este inclusă Facultatea de Medicină şi Farmacie, unde săptămâna aceasta au loc probele de admitere, dar la care este puţin probabil să nu se completeze toate locurile bugetate, în condiţiile în care este cea mai căutată facultate a universităţii gălăţene, cu peste doi candidaţi pe loc.

Universitatea „Dunărea de Jos” a scos la concurs, pentru admiterea din iulie, la cele 13 facultăţi, 3.518 locuri, din care 1.661 la buget. O nouă sesiune de admitere, pe locurile rămase libere, se va organiza în septembrie.

Taxa de şcolarizare la Universitatea „Dunărea de Jos” pentru locurile nebugetate este cuprinsă între 2.700 şi 3.200 de lei, excepţie făcând Medicina, unde costurile sunt de 3.500 şi 6.500 de lei.

Articolul precedentÎncă şase cadre didactice vor fi titularizate, după ce li s-au mărit notele la contestaţii
Articolul următorSindicatele italiene, singura piedică în vânzarea Combinatului Siderurgic de la Galaţi