În perioada aprilie – 2022, Poliția Locală Galați a înregistrat un număr de 351 de petiții/sesizări. În această perioadă, zece persoane s-au prezentat în audiență la conducerea instituției.

Într-un clasament al reclamațiilor venite din partea cetățenilor, pe primul loc se poziționează sesizările care au intrat în competența de soluționare a polițiștilor din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișajul Stradal (115 la număr). Cele mai multe dintre petiții fac referire la: lucrări de construcții (modificări interioare) executate în apartamente proprietate privată din condominii, lucrări de construcții executate la imobile proprietatea Municipiului Galați și lucrări de construcții la imobile clasificate monumente istorice sau imobile aflate în zona de protecție a monumentelor istorice.

A doua poziție în top-ul petițiilor înregistrate la Poliția Locală Galați este ocupată de Serviciul Siguranță Rutieră, care a primit spre soluționare un număr de 55 sesizări. Pe acest domeniu de activitate, cele mai multe reclamații fac referire la opriri/staționări/parcări neregulamentare, trafic îngreunat, mașini abandonate, blocare căi de acces, garaje, etc.

A treia poziție în clasamentul petițiilor înregistrate la Poliția Locală Galați, în intervalul aprilie – iunie 2022, este ocupată de Serviciul de Protectie a Mediului, cu 36 sesizări. Principalele aspecte reclamate, fac referire la: modul de gestionare a deșeurilor (colectare, transport și eliminare/depozitare necorespunzătoare/imobile insalubre/lipsă contracte salubrizare), afectarea spatiului verde precum și a arborilor și arbuștilor (construcții pe spațiul verde/tăiere arbori sau arbuști/vătămare arbori sau arbuști), creșterea/deținerea animalelor, zgomotul generat de diverse activități comerciale/industriale, etc. 87 de sesizări au înregistrat, în perioada amintită, cele cinci secții de Poliție Locală.

Gălățenii au reclamat acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenajate sau murdărirea domeniului public. Prin Dispeceratul Poliției Locale, în perioada aprilie – iunie 2022, au fost înregistrate un număr de 1.337 sesizări telefonice, potrivit unui comunicat al Poliției Locale Galați.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentDebitul Dunării va fi în scădere până la 1.800 mc/s pe parcursul săptămânii viitoare
Articolul următorInundații în România! Cod galben pe râuri din 12 judeţe – Zonele vizate