Primăria municipiului Galaţi a continuat şi anul acesta investiţiile în educaţie, alocând peste 34 milioane lei pentru lucrări de modernizare, dotări şi reparaţii în unităţile de învăţământ din municipiul Galați, informează, marţi, Biroul de presă.

Potrivit instiituției Primăriei, 25 de milioane de lei pentru modernizarea şi reabilitarea şcolilor şi grădiniţelor au provenit din fonduri europene, cofinanţarea de la bugetul local fiind de peste 3 milioane de lei.

La capitolul reparaţii, anul acesta s-a alocat suma de 5.400.000 lei, iar în completare pentru cheltuieli de funcţionare s-au mai asigurat 797.000 lei, în timp ce pentru obiecte de inventar a revenit suma de 707.000 lei, iar pentru dotări 335.000 de lei.

La început de an şcolar s-au reluat şi cursele speciale pentru transportul elevilor.

„Educația rămâne o prioritate, iar obiectivul este să continuăm investițiile pentru modernizarea școlilor și grădinițelor. Pentru prima dată, școli în care ani de zile nu s-a intervenit au primit un nou aspect, în timp ce altele sunt în curs de modernizare. Mai mult, s-au construit și două săli de sport moderne la Școala nr. 28 și în Campusul școlar Al. I. Cuza. Pentru lucrări de modernizare, dotări și reparații anul acesta s-au alocat 34 de milioane de lei, iar valoarea totală a proiectelor cu fonduri europene aflate în implementare este de aproape 100 de milioane de lei.”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. 

Sursa: Realitatea de Galati