La spectacolul-concurs “România mea”, dedicat Centenarului Marii Uniri și dotat cu premii, au participat 317 elevi din judeţul Galaţi.

Evenimentul, care a avut loc la Teatrul Național de Operă și Operetă “Nae Leonard”, a fost structurat pe patru secţiuni:

  •  100 de cântece şi jocuri româneşti
  •  100 de locuri, oameni şi fapte româneşti
  •  100 de tradiţii culinare
  •  100 de tradiţii, obiceiuri şi meşteşuguri româneşti

Consiliul Judeţean Galaţi, partener al evenimentului, a acordat premii în valoare de 40.000 de lei.

“Pentru noi a fost o mare bucurie să fim parteneri la acest eveniment de promovare a  tradiţiilor şi obiceiurilor populare din judeţul Galaţi. În Anul Centenarului Marii Unirii, sute de copii din tot judeţul ne-au oferit un spectacol impresionant despre portul şi cântecul popular românesc, despre meşteşugurile de altădată ale neamului românesc sau despre reţetele tradiţionale şi gustoase ale bunicilor noştri”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Pentru fiecare secţiune au fost decernate premii pentru locul I, locul II, locul III şi menţiune. Au fost acordate cinci premii speciale şi Trofeul „România Mea”.
De asemenea, au fost acordate premii de participare pentru fiecare copil. În foaierul Teatrului Muzical “Nae Leonard” au fost organizate expoziții de gastronomie, olărit şi produse tradiţionale.

Articolul precedentSute de litri de alcool, descoperite ascunse într-un microbuz
Articolul următorLa un pas de tragedie după ce a făcut infarct la volan, în trafic