Potrivit datelor centralizate de Prefectura Galaţi privind evoluţia cazurilor de infectare cu COVID-19, în ultimele 24 de ore, 153 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusului SARS COV-2, numărul total al celor infectaţi ajungând astfel la 21.786. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 50 de persoane din judeţul Galaţi au fost reconfirmate.

Cinci bolnavi în stare gravă au pierdut lupta cu boala până marți la prânz, 16 martie 2021, ceea ce face ca numărul total al victimelor COVID-19 din Galați să ajungă la 628.

Tot marți, 42 de pacienţi au primit vestea bună a unor teste negative, care i-au făcut automat vindecaţi şi le-au permis externarea din spitale. În total, de la începutul pandemiei, 20.075 dintre persoanele depistate pozitiv şi internate în unităţile spitaliceşti din judeţ au fost declarate vindecate.

Marți, conform Prefecturii Galaţi, se aflau în carantină la domiciliu 738 de persoane, alte 818 erau în izolare la domiciliu, alte 265 fiind în izolare instituţionalizată.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 420 de teste. De la începutul pandemiei, în Galaţi au fost efectuate 103.892 de teste.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentREPORTAJ EXCLUSIV la „Legile Puterii”: Realitatea în prima linie a luptei anti-COVID
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 173. România, lovită de MAFIA adeverințelor Covid