Peste 15.000 de ţigări de contrabandă au fost confiscate la vama de la Oancea, în noaptea de 8 spre 9 august, de la doi tineri care au încercat să le introducă ilegal în țară, ascunse în autocarele pe care le conduceau spre Italia.

În cursul serii de 8 august, în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de intrare în ţară două autocare, conduse de şoferi români. C.U., în vârstă de 31 de ani, domiciliat în municipiul Bucureşti, conducea un autocar marca Van Hool, înmatriculat în Republica Moldova, iar E. P., în vârstă de 25 de ani, a ajuns în vamă câteva ore mai târziu, la volanul unui autocar Mercedes, înmatriculat tot în Republica Moldova.

La controlul amănunţit efectuat asupra celor două mijloace de transport, echipa comună formată  din poliţişti de frontieră și lucrători vamali a descoperit 15.200 de ţigarete (760 de pachete), de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova şi duty free. Ţigările erau ascunse în compartimentul de scule al autocarului Van Hool şi, respectiv, în bagajele personale şi în trei cutii de carton aflate în autocarul Mercedes.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 3.500 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cei doi şoferi au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 10.000 de lei.

Articolul precedentUn gălăţean în vârstă de 79 de ani a murit din cauza virusului West Nile
Articolul următorGalaţiul va găzdui, vineri şi sâmbătă, un turneu amical de handbal feminin