Peste 100 de amenzi în trei zile pentru păstrarea curățeniei și a liniștii publice. Cetăţenii oraşului pot semnala eventuale fapte antisociale la numărul scurt de telefon – 0236/955.

Poliţiştii locali de la nivelul Secţiilor de Ordine Publică nr. 1 şi 5, au întreprins mai multe acţiuni în teren, beneficiind şi de sprijinul Serviciului de Intervenţie Rapidă, pentru combaterii faptelor antisociale în zonele de promenadă, dar şi în cartiere.

Poliţiştii locali au avut în atenţie identificarea persoanelor  care săvârşesc fapte ilicite şi luarea măsurilor legale. Combaterea şi prevenirea distrugerii mobilierului urban și  menţinerea ordinii şi siguranţei publice au fost principalele scopuri. S-a pus accent și pe  respectarea prevederilor legale privind curăţenia localităţii.

Recoltă serioasă de contravenții  

În urma acestor acţiuni derulate pe o perioadă de trei zile, poliţiştii locali au legitimat 184 de persoane şi au aplicat 126 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de 34.740 de lei.

Cele mai multe amenzi, 87 la număr, au fost date pentru tulburarea liniştii publice (5), consum băuturi alcoolice (67), adresarea de expresii jignitoare (6), practicarea de jocuri de noroc (3), refuz legitimare (3) ș.a..
Alte 33 de sancţiuni au fost aplicate de poliţiştii locali pentru încălcarea prevederilor privind curăţenia localităţii (24), câine fără lesă şi lipsă ustensile pentru dejecţii (4), parcare pe trotuar (2) ș.a..
„În perioada următoare, în cadrul planului de măsuri „Estival 2019”, poliţiştii locali vor fi angrenaţi în măsuri specifice de ordine publică, siguranţă rutieră şi control activităţi comerciale, cu prilejul evenimentelor care se vor derula la malul Dunării. Dorim să le asigurăm gălăţenilor un climat corespunzător de ordine publică şi siguranţă rutieră”, a declarat Petrică Hahui, directorul general  al Poliţiei Locale Galaţi.

Cetăţenii Galațiului pot semnala eventuale fapte antisociale la numărul scurt de telefon – 0236/955 – apelabil din toate reţelele de telefonie, cu tarif normal.

 

Articolul precedentGara din Tecuci va fi modernizată cu fonduri europene
Articolul următorTrei victime într-un accident rutier serios, pe strada Prelungirea Brăilei