Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetăţenie R. Moldova, asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităților din Belarus, care s-a dovedit a fi fals. În microbuzul în care bărbatul era pasager, echipa comună de control, a descoperit ţigarete aparţinând şoferului, acesta fiind sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

În data de 02 decembrie a.c., în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, ca pasager într-un microbuz, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 34 de ani.

Deoarece polițiștii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deține documente false, a fost efectuat un control amănunțit, ocazie cu care a fost descoperit, asupra acestuia, un permis de conducere cu însemnele autorităților din Belarus, având imprimată fotografia și datele sale de identitate. Astfel, în urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că a urmat cursurile unei școli de șoferi din Belarus, iar în schimbul sumei de 150 de dolari a primit permisul de conducere în cauză, fără să știe că acesta nu este autentic.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Totodată, în baza profilului de risc, a fost efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport și persoanelor în cauză, ocazie cu care a fost descoperită, în bagajele conducătorului auto, cantitatea de 1680 de țigarete diferite mărci, de proveniență duty-free. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în vederea continuării cercetărilor, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Imagine

Sursa: Realitatea de Galati