Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați au efectuat 4 percheziții domiciliare, într-un dosar penal de trafic de persoane și trafic de minori. Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore.

La data de 3 martie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați au efectuat patru percheziții domiciliare, în municipiul Galați, la locațiile folosite de un bărbat, de 29 de ani, din municipiul Galați, bănuit de trafic de persoane și trafic de minori. Totodată, au fost puse în executare 12  mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că, din anul 2019 până în prezent, bărbatul ar fi exploatat mai multe tinere, dintre care una minoră, prin obligarea acestora la practicarea prostituţiei, pe teritoriul României și al altor state europene. Bărbatul ar fi recrutat victimele prin inducere în eroare și, ulterior, prin constrângere psihică şi fizică, supraveghere și îngrădirea libertății de mișcare, le-ar fi exploatat sexual, beneficiind de sumele de bani obţinute de acestea.

În urma perchezițiilor, la una dintre locații, polițiștii au descoperit substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, acestea fiind ridicate, în vederea expertizării.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

Imagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentBilanț coronavirus: 4.271 de cazuri noi și 98 de decese. Vezi situația pe fiecare județ
Articolul următorIa pastila SRS. Avocatul Poporului trece la UDMR. Asta e aur pentru AUR