Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați au efectuat trei percheziţii domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de introducere în ţară, fără drept, de droguri de risc și mare risc, precum și trafic de droguri de risc și mare risc. Trei tineri au fost reținuți pentru 24 de ore.

În cauză s-a reținut faptul că, unul dintre inculpați a introdus în țară, de pe teritoriul Marii Britanii o cantitate de cannabis și cocaină.

La data de 19.01.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a celorlalți doi inculpați, în timp ce preluau de la primul inculpat un colet ce conținea cantitatea de 6,5 kilograme de cannabis.

La aceeași dată, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicată cantitatea de 180 de grame de cocaină, precum și suma de 800 de lire.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Galați și al jandarmilor din cadrul IJJ Galați.

Polițiștii au pus în executare 10 mandate de aducere și, după audierea persoanelor, la sediul D.I.I.C.O.T. Galați, trei tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 26 de ani, au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

 

 

Sursa: Realitatea de Galati