Percheziții la domiciliu în cadrul unui dosar penal de contrabandă.

Astăzi au fost realizate 3 percheziții la domiciliu ăn cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de contrabandă și au pus în aplicare un număr de 8 mandate de aducere. Perchezițiile efectuate de ofițerii D.G.A. – Galați au vizat atât domiciliul cât și biroul a doi agenți de poliție de frontieră, de la punctul de trecere de frontieră Oancea.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați, împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați sub îndrumarea procurorului de caz au identificat și ridicat sume de bani și bunuri bănuite a fi provenite din activitatea de contrabandă, în special țigări.

Activitatea dosarului s-a desfășurat cu ajutorul D.O.S. – S.O.S. Galați, beneficiind totodată de sprijinul lucrătorilor din cadrul I.P.J. Galați – Serviciul de Acțiuni Speciale și Serviciul Criminalistic.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” se arată în comunicat.