Poliţiştii şi procurorii din judeţul Prahova efectuează, astăzi, 15 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Mehedinţi, Galaţi şi Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor. Prejudiciul estimat este de 709.228 de lei, reprezentat de impozit pe profit şi TVA de plată.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Prahova, poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice Prahova, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, pun în executare 15 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Mehedinţi, Galaţi şi Ilfov.

„În fapt, în perioada anilor 2011 – 2017, persoanele bănuite au desfăşurat activităţi economice cu materiale de construcţii, deşeuri metalice şi prefabricate metalice, înregistrând în documentele de evidenţă contabilă şi declarând organelor fiscale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni comerciale reale, de la agenţi economici cu comportament fiscal inadecvat, în scopul sustragerii de la plata taxelor datorate bugetului de stat”, arată sursa citată.

 

 

Sursa: Realitatea de Galati