Percheziţii DIICOT la presupuşi traficanţi de droguri din Galaţi

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)– Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat astăzi 11 percheziţii pe raza municipiului Galaţi. Acţiunea a vizat săvârşirea de către mai mulţi suspecţi a infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Mai exact, potrivit procurorilor DIICOT, există suspiciunea rezonabilă că nouă suspecţi au achiziţionat din China, prin intermediul unor site-uri de internet, cantităţi însemnate de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive – droguri. Ulterior, le-au comercializat consumatorilor de pe raza municipiului Galaţi.

S-au ridicat 150 de grame de cannabis şi alte substanţe

La percheziţii, s-au identificat şi ridicat aproximativ 500 de grame de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, 150 de grame de cannabis, grindere şi cântare electronice.  S-au mai ridicat şi peste 5.000 de țigarete de provenienţă Republica Moldova, fără timbru de accizare. A fost găsit şi ridicat şi un pistol tip airsoft cu şase cartuşe, precum şi 33 de telefoane tip smartphone, sigilate şi fără documente de provenienţă.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi au fost conduse 16 persoane, urmând ca după audierea acestora să fie dispuse măsurile legale ce se impun. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

Articolul precedentTânărul care a condus beat şi fără permis, accidentând doi pasageri, va sta după gratii
Articolul următorUn tânăr a dispărut fără urmă din comuna Victoria, judeţul Brăila