„Pelerinajul Luminii”, tradiţie gălăţeană de Sf. Andrei

A fost refăcută simbolic călătoria Sfântului Apostol Andrei, care a creştinat populaţia României

„Pelerinajul Luminii”, tradiţie gălăţeană de Sf. Andrei, s-a desfăşurat în ajunul sărbătorii sfântului care ocroteşte atât oraşul de la Dunăre, cât şi România.

Ajuns anul acesta la cea de-a XVIII-a ediţie, pelerinajul a fost organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos, în colaborare cu filialele gălăţene ale Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din România şi Ligii Studenţilor.

În ciuda frigului pătrunzător, la manifestare au luat parte sute de persoane, în mare parte studenți din România și Basarabia și elevi de la liceele gălățene. Reuniţi la Catedrala Arhiepiscopală, tinerii au plecat, cu torţe şi lumânări aprinse în mâini, către Seminarul Teologic.

La capela instituţiei de învăţământ, pelerinii au fost întâmpinaţi de tinerii seminarişti, cărora le-au oferit „Lumina Sfântului Apostol Andrei”. La final, mulţimea a revenit la Catedrală, cale de aproape un kilometru, pentru a se închina la moaştele Sfântului Iosif cel Milostiv.

„Pelerinajul Luminii” semnifică refacerea simbolică a călătoriei Sfântului Apostol Andrei, care acum 2000 de ani a creştinat populaţia din ţara noastră.

Articolul precedentFotbaliştii de la Oţelul au încheiat sezonul cu o victorie la limită
Articolul următorDe Centenar, Teatrul Muzical din Galaţi a pus în scenă o operetă românească