Naționala de futsal a României va susține la sfârșitul acestei luni două meciuri amicale în compania selecționatei similare a Suediei.

Partidele, programate pentru 23 și 24 ianuarie, se vor disputa la „Estrad Arena” din Alingsås, localitate aflată la aproximativ 45 de kilometri Nord-Vest de Göteborg. Din lotul naționalei României fac parte și 4 jucători de la United Galați: portarul Petrișor Toniță și jucătorii de câmp: Octavian Cireș, Andrei Crăciun, Robert Crișan.

Daniel Araujo Carreteiro, jucătorul echipei de futsal CS United Galați, care a primit cetățenia română pe 5 ianuarie 2022 și poate evolua pentru prima noastră reprezentativă, nu a fost convocat de antrenorul Endre Kacso pentru dubla cu Suedia. 

Născut la 15 martie 1994 la Rio de Janeiro, în Brazilia, Daniel Araujo este unul dintre cei mai buni jucători din Liga I. El a evoluat pentru prima oară în România pentru Informatica Timișoara în 2018, iar un an mai târziu a ajuns la Galați. Alături de CS United Galați, Daniel Araujo a evoluat de două ori consecutiv în UEFA Futsal Champions League.

Lotul României se va reuni joi, 20 ianuarie, la Mogosoaia, în următoarea componență:

Portari: Gică Dospinescu (Sportul Ciorăști), Theodor Lungu (CFR Timișoara), Petrișor Toniță (United Galați)
Jucători de câmp: Darius Nastai (FIT – Morning Gredar Brzeg – Polonia), Bálint Andor, Balázsi Attila, Kedei Barna (toți trei de la FK Odorheiu Secuiesc), Kusmodi Tamas, Iszlai Richard (ambii de la Autobergamo Deva), Octavian Cireș, Andrei Crăciun, Robert Crișan (toți trei de la United Galați), Paulo Ferreira (Clube Recreativo de Candoso – Portugalia), Felipe Oliveira (Jaén – Spania). 

Sursa: Realitatea de Galati