Cei mai valoroşi halterofili juniori din ţară au ajuns, joi, la Taşkent, unde se vor desfăşura, începând de sâmbătă, Campioantele Mondiale pentru juniori I. Micii „tricolori” au efectuat, miercuri, un ultim antrenament înaintea deplasării în capitala Uzbekistanului.

Cei şase sportivi care vor reprezenta România la întrecerea celor mai puternici tineri de pe mapamond sunt: Paul Dumitraşcu, Ion Adi Iancu, Constantin Carp, Andreea Penciu, Maria Grigoriu şi Alexandra Alexe, care vor fi însoţiţi de antrenorii Nicolae Niţu, Doru Agache şi Valeriu Calancea. Demn de remarcat este faptul că nu mai puţin de patru dintre aceşti tineri sunt gălăţeni.

Astfel, Andreea Penciu şi Costel Carp sunt legitimaţi la Clubul Sportiv Universitar (CSU), unde sunt pregătiţi de antrenorii Costel Dimofte şi Mariana Toma, iar Alexandra Alexe este componentă a CSM Dunărea, fiind pregătită de antrenorii Marin Otinceanu şi Mihai Nicolae. Cel de-al patrulea gălăţean din lotul tricolor este Paul Dumitraşcu, descoperit în comuna Piscu, în prezent legitimat la Steaua Bucureşti. Nu-l putem uita, evident, pe fostul campion mondial şi european Valeriu Calancea, lansat în sportul de mare performanţă tot la Galaţi.

Campionatul Mondial de haltere pentru juniori I (sportivi sub 20 de ani) de la Taşkent se va desfăşura în perioada 6-14 iulie. Întrecerile vor avea loc la opt categorii de greutate, atât pentru fete, cât şi pentru băieţi. Andreea Penciu va concura la categoria 58 kg, iar ceilalţi trei gălăţeni sunt înscrişi la categoria 69 kg.

Articolul precedentVânzarea combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi se amână
Articolul următorTecucean ucis pe trecerea de pietoni de o ambulanţă