Patru gălăţeni acuzați că ar fi spărgători de case, dintre care unul minor, au fost capturaţi zilele trecute după o urmărire în trei judeţe.

 

Doi bărbaţi, de 35 şi respectiv 44 de ani, o femeie de 38 de ani şi un adolescent de 17 ani, toţi din Galaţi, sunt suspecţi într-un amplu dosar de furturi din locuinţe.  Poliţiştii susţin că aceştia sunt autorii a numeroase spargeri de locuinţe comise în Galaţi, Brăila şi Buzău.

Banda a fost interceptată la Buzău, în cursul zilei de marţi. Poliţiştii aveau informaţii că ar fi dat două spargeri la apartamente de pe raza municipiului, folosind acelaşi mod de operare: forţarea şi escaladarea ferestrelor. Din cele două locuinţe, hoţii furaseră deja bunuri şi bani în valoare totală de 1.600 de lei, dar au fost surprinși de polițiști chiar când se pregăteau să dispară.

Hoţii au devenit agresivi, încercând să scape dintr-o urmărire ca în filme, din care nu au lipsit focurile de armă, utilizate de oamenii legii.

„Întrucât, în momentul surprinderii în flagrant, pentru a-şi asigura scăparea, aceştia au lovit două maşini ale poliţiei, poliţiştii au folosit armamentul din dotare executând mai multe focuri atât în plan vertical cât şi orizontal, în pneurile şi caroseria autoturismului în care se aflau suspecţii”, precizează cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

De la Buzău, hoții au fugit cu taxiul la Brăila

Focurile de armă nu i-au speriat pe hoţii din Galaţi, aceştia abandonându-şi maşina şi bunurile furate şi reuşind să fugă cu un taxi spre Brăila. Acolo, au fost blocaţi în trafic de poliţiştii brăileni, sprijiniţi de colegii de la Galaţi. Din cercetările ulterioare, a reieșit că membrii bandei aveau la activ o bogată activitate infracțională.
„La data de 12 decembrie au fost efectuate şase percheziţii la domiciliile persoanelor în cauză, poliţiştii găsind bunuri, înscrisuri şi valori despre care există suspiciunea că ar proveni din săvârşirea unor infracţiuni de furt din locuinţă. În cursul aceleiaşi zile, cei patru au fost prezentaţi magistraţilor care au dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, în cazul celor doi bărbaţi şi al minorului, şi măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, în cazul femeii”, completează purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi.

Ancheta care îi vizează pe cei patru este în plină desfăşurare, la cercetări participând nu doar poliţiştii din Galaţi, ci şi cei din Brăila şi Buzău, fiindcă există informații potrivit cărora gruparea ar fi comis mai multe spargeri similare pe raza celor trei judeţe.

 

Articolul precedentUn service auto de lângă Vânători a fost distrus de un incendiu
Articolul următorUn şofer gălăţean, beat la volan, a lovit un pieton pe trecerea de pietoni şi a fugit