Dosar penal în cazul incendiului de noaptea trecută din Mazepa. Opt autoturisme, dintre care patru în totalitate, au fost distruse de flăcările puternice care au cuprins parcarea blocului BR5 în cursul nopții de marți spre miercuri. Pompierii, care au lichidat incendiul, susțin că focul a fost pus intenționat. Sursa principală a aprinderii a fost un autoturism marca Hyundai, de la care flăcările s-au propagat cu repeziciune la toate mașinile parcate alaturi de el și foarte aproape de bloc.

Polițiștii au făcut primele cercetări la fața locului și au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă. Oficial anchetatorii se vor pronunța asupra intenției cu care a fost pus focul abia după finalizarea unei expertize și vor face cercetări pentru a stabili în ce modalitate și cine se face vinovat de acest incident deosebit de grav.

”Din cauza violenţei incendiului, alte trei autoturisme au fost degradate precum şi faţada blocului, pagubele se estimează la 20.000 euro. Cauza probabilă a incendiului, declarată de pompieri, este acţiunea intenţionată”, a precizat cpt. Dan Ionaşcu, ISU Galaţi.

A fost reluată cercetarea la locul faptei şi în acesată dimineaţă, criminaliştii continuând să caute probe.

Citește și: Cinci mașini au luat foc în parcarea unui bloc din cartierul Mazepa

Sursa: Realitatea de Galati